Index českých podnikových dluhopisů
obchodovaných v České republice
Jak se index počítá?Dluhopisy v indexu

Index sestavili analytici J&T Banky, Index sleduje emise veřejně obchodované na BCPP s objemem nad 200 milionů korun.

Sazka Group svolává schůzi držitelů dluhopisů (SG 4,00/2022)

Sazka Group Financing svolává schůzi majitelů eurových dluhopisů (SG 4,00/2022) vydaných v roce 2017. Schůze se uskuteční 16. prosince v Bratislavě. Důvodem svolání je plánovaná změna ve struktuře financování skupiny, přijetí nového úvěrového financování skupiny a s tím spojené změny v podmínkách emise týkající se zajištění.

Cílem změn je vytvořit sdílené zabezpečení pro všechny dluhopisové emise Sazka Group, které jsou v celkovém objemu 1 029 mil. EUR, a nového bankovního úvěrového financování v objemu 640 mil. EUR. Všichni tito věřitelé by tak byli na stejné úrovni z pohledu případného vypořádání. Kromě dosavadního zajištění ručitelským prohlášením, které zůstává v platnosti, budou dluhopisy nově zajištěny akciovými podíly, které Sazka Group drží v jednotlivých provozních společnostech a zástavními právy na některé vnitroskupinové pohledávky a účty.

Pro držitele dluhopisů se podle nás jedná spíše jen o technickou věc, která by však v konečném důsledku měla zlepšit jejich postavení z pohledu rizika.

Emisní podmínky korunové emise (SG 5,20/2024) vydané v minulém roce již jsou nastaveny tak, že není potřeba souhlas držitelů těchto dluhopisů k začlenění do tohoto sdíleného zabezpečení.

Zpět na přehled zpráv